2018. január 19., péntek

Murphy tombol

Szóval, van az úgy, hogy minden összejön... 

Múlt héten kezdődött, már nem is tudom, mi volt az első. A második viszont jól bennem maradt, tekintve, hogy azóta sem tudjuk kinyitni a csomagtartót. Borzasztó. Az a kütyü, amihez csak hozzá  kell érni a csomagtartónál, hogy nyíljon...hát nem nyílik. Először szimplán csak tudomásul vettük: nincs nagybevásárlás, majd megy a szervízbe, ha tudjuk nélkülözni (az elég ritkán van...ilyen alapon nem spriccel az ablakmosó se egy fél éve).

Aztán vasárnap megadta magát a mosógép.... régi bevett szokásunk, hogy nem javíttatunk, ledolgozta az árát, veszünk újat - tényleg ledolgozta, nem is hibáztatom, nyáron egyébként is lecseréltem volna... Csak hát nincs csomagtartó. Kajtatás a neten. Szuper, tök jó, tök jó áron, rendelés leadva, ígérik, kedden kiszállítják. Szerdán még mindig a raktárban volt, futárszolgálat még csak nem is hallott róla. Férfivel felgyürkőzünk, előbb csomagtartót szerelünk,  aztán mosógépet veszünk. Zár szétbuherálva - nagyjából minden kiesett belőle, maradt csupán a lyuk, ellenben továbbra sem nyílik. 

Gugli barátunk súgna, de a mienk még véletlenül sem úgy néz ki mint szériatársai. Pöcök megtalál (miután férfi bepréseli magát hátra a félig lehajtott ülésen keresztül. Hurrá! - belülről nyílik.)

Szalad a boltba (50km), jé, eladták az összeset, amire a férfi esküdött, múlt héten még sok volt, biztosan van még. Üzletvezető fogadkozik: pár nap, és jön még egy szállítmány... Á, nekünk most kell - derékig ér a fürdőben a szennyes (leginkább az én hibám: hozzászoktattam a családomat, hogy én bizony mindent kimosok. Nincs két napig nadrág, meg pulcsi, meg póló, ha rajtad volt, tedd a szennyesbe.) 

Másik bolt, másik mosógép, +20.000.-, de nekünk nagyon energiatakarékos kell, és hát nagycsaládos méret.... Mosógép haza, férfi szerelné, jön a döbbenet. Valamit nagyon el.....tak, az összes dobrögzítő csavar el van ferdülve (konkrétan meghajlottak), úgy kellett őket kibányászni a lyukakból, mert tekeredni nem akartak. Vinnénk vissza, de az még 100km, a gyerek mindjárt itthon, a többi sem sokkal később, tanulni, ebédelni, reggel munka... Jó, marad. Majd meglátjuk (lekopogom, azóta rendben van, pedig terhelem rendesen).

Tegnap du 5. Hideg van a gyerekeknél. Mi a szösz?! Konvektor kaputt. Keresem a szerelőt - facebook jó barát, és jóbarátból is akad pár, mint kiderül, rövidesen 8 telefonszámom is van:
-á, ilyen kis pénzért nem megyek ki! (még nem is mondta mennyi...)
-pateroljam el máshova a gyerekeimet, ha fáznak, ő most nem elérhető! (aha)
-mondjam meg, kinek a házában lakok, kik a szomszédok, jaj, az az öregasszony sem akarta kifizetni, oda nem jön ki! (az öregasszony meghalt négy éve, nem is ismertük, semmi közünk hozzá)
-á, esetleg holnap, de inkább keressek mást! (mondom, már mindenkit végighívtam, nincs más. Az mindegy.)
-Nem!

és a végén fél 6kor beállított egy csávó, akinek csak üzenetrögzítője volt, de legalább meghallgatta, és kijött.... vannak még csodák. 
Remélem, itt a vége, mert a hócipőm megtelt...leginkább esővel.

Nincsenek megjegyzések: