2017. január 10., kedd

A gyereknevelésben fontos az egyensúly, a következetesség és hogy egyformán vélekedjünk a mit szabad-mit nem kérdéskörben. Ez így rendben is van, nem szoktunk kétfélét beszélni, tiszteletben tartjuk a másik véleményét, és határozottan lépünk fel mindig, nehogy a fejünkre nőjenek-mert hát próbálkozni azért szoktak.

Málnánál Mónika néni a mumus. Pedig nem kellene annak lennie, eleinte még szimpatizált vele agyermek, aztán megunta. Na szóval, Mónika néni tanítja az erkölcstant. Vagy legalább is kellene neki, de mivel csak két elsős jár erkölcstanra, hát nem igen kapkodja magát. Rendszerint színeznek, vagy, ha a másik kislány visz tabletet, nézhetnek mesét, feladatlapot szeptember óta kétszer láttam a lányomnál, akkor is olyan szintűt, hogy karikázd be a következő képek közül, hogy melyik volt a te jeled az óvodában. Mit is mondjak?! Hát, nem köti le a gyereket 45percre. Tudom én, hogy sok energia készülni egy órára, én is csináltam - csinálom, sőt tanítottam erkölcstant, viselkedéskultúrát, kommunikációt, drámapedagógiát, tanulásmódszertant...csupa olyan tárgyat, amihez se tankönyv, se füzet-mégis érdekesek voltak az óráim, a gyerekek szerettek hozzám járni. No de Mónika néni már kihúzta a gyufát Málninál, ő meg rendre megpróbál hazaszökni minden hétfőn 5.óra után.

Már 4.óra után telefonált, hogy nem látta még Mónika nénit, biztos nem dolgozik, inkább hazajönne....aha a kis sunyi. Már 2alkalommal úgy tessékelték vissza tanárok, hogy 'Málna, neked még órád van!' Ráuszítottam a szülőket is, hogy fordítsák vissza a kapuból, ha meglátnák....és persze előirányoztam mostmár a büntetést, mert hiába jót mosolygunk rajta apàval, és igen, úgy gondolom, hogy igaza van a lányunknak, csak hát a büntetés mikéntjét kell még egyeztetnünk...mert hát ha a férfi magára marad az ötletelésben...:
-Léna lányod kockával dobálja tévét..-így a férfi
-és, te mit csináltál vele?
-adtam neki egy málnás piskótatallért....

Nincsenek megjegyzések: