2017. május 26., péntek

Miből van egy négygyerekes nagycsaládban sok? Koszos ruhából meg szemétből mindenképpen. Na de most komolyan, kéthetente ürítik a sárga kukát, de mi már keddre teleisszuk petpalackokkal, meg -pakoljuk dobozokkal, meg kinőtt ruhákkal. No, de közben jó sok van szeretetből, összebújásból, 'úgy szeretlek'ből, esti együtt-tévézésből. Jó ez így. Nagyon.

Közben Léna időnként kibírhatatlan - éppen zsörtölődős korszakát éli - konkrétan mindenen - bármin, és folyamatosan mondja. Hisztizik, nyüglődik, panaszkodik.....engem meg lassan a szívroham kerülget. Az egyszem cicás pólóját akarná hordani minden nap, mindenhova, és rettentő mód kibukik, hogy minek kell azt folyton mosni. Ajánlgattam neki a nyuszisat, pillangósat, csillagosat.... áááááááá.. olaj a tűzre. Aztán másik alapvető problémánk, hogy miért nem autóval mentem értük a bölcsibe - talán mert 200méterre lakunk, ezt azért még egy hangya is lesétálná gond nélkül. Aztán jön a ki mit akar nézni a tévében, és ő ordít, hogy csak a mi tévénken jó a Mia, a gyerekszobában nem. És nekem égnek állna a hajam, ha nem lenne kontyba fogva.
Nem tudom, hova tenni ezt a gyereket, mert a következő percben meg ő is nevet a saját hülyeségén, én meg tutira veszem, hogy csak engem akart szívatni.
Jut eszembe, akarjátok látni a lányaimat? Úgy megnőttek....

a nagyokról kicsit korábbi, a kicsik egészen friss - és éppen büntetésben vannak. Gondoltátok volna?
Már Manna is jár úszni, menni akart, hagy menjen-alapon. És egészen ügyes. Persze minden lében két kanál, de szerencsére Dani bácsi rettentő türelmes, és végighallgatja Manna itt a vége fuss el véle történeteit....
Nemsokára itt az első évzárónk -- úgy mondja a verset, hogy csak na. Tele torokból, ahogy egy majdnem négyévesnek illik.
Azt hiszem Málni bizonyítványával is elégedettek lehetünk. Időnként megpróbál csalni a leckével, mikor már unja a dolgot, nemes egyszerűséggel átugrik néhány sort az olvasmányban, mert hát minek is kell azt háromszor! végigolvasni....de annyira ügyes, kitartó és lelkes. Két nagyon jófej  tanárunkat sajnos elveszítjük jövőre, állítólag az újakkal is elégedettek lehetünk majd.. remélem..
és ki ne hagyjam Borkámat! egy angyal az a gyerek. Bemászik az öledbe, szopogatja a két ujját, hozzádbújik, és minden olyan tökéletes... Nem problémázik, nem nyüszög, csak téged akar. Meg három croissant-t, ez a heti rekordja egyhuzamban. Szóval igen, egy négygyermekes nagycsaládban jó, ha pénzből (meg ennivalóból) is sok van.

3 megjegyzés:

MrsYarnart írta...

nálunk egyszer viszik a sárgát havonta, havonta egyszer a vegyeset is, a biot hetente. viszont már régen hozzászoktam, hogy jövet-menet viszek mindig valamit az egyik útbaeső hulladékszigetre. Szarvas kisváros, de ilyen elég sok van nálunk :) a ruhát is mosva, hajtogatva oda hordom, a rászorulóknqk jó lesz. a gyerekeid tündériek.

Újságíró Világvégén írta...

Azt hiszem, nálunk nincs hulladéksziget-bár most kaptunk ajándék zsákokat az önkormányzattól, hogy gyűjtsük brle a konyhai maradékot, és egyszer egy hónapban! elviszik. Mit is mondjak? Nem nagyon akarok csonti-telepet itthon, ebben a melegben meg..... a pet palackokra tslán van jelentkező, annyival (sokkal) kevesebb.. azt vettem észre, hogy felénk a rászorulók sem ismerik be, hogy rászorulók. Ha ingyen adod, sem kell. A múltkor bontatlan pelust ajánlottam fel a közösségin, mert kinőttük. Senkinek nem kellett....a fene se érti. Köszi a hozzászólást, igen, édesek ezek a lurkók:)

Medora írta...

Nagyon édesek, köszi, h. megmutatod őket!